Welke Dome camera kies jij?

De keuze dome camera's is enorm. Er is keuze tussen tientallen, honderden misschien wel duizenden verschillende Dome camera's. Lees voordat je een nieuwe camera koopt de onderstaande feiten zodat je goed geïnformeerd je winkelwagen kunt gaan vullen.

Terug naar overicht.

Welk soort Dome camera?

De naam dome camera heeft de camera te danken aan zijn vorm. De dome camera is rond met een platte kant waar de camera aan bevestigd kan worden.
Het woord dome camera geeft enkel inzicht in de vorm van de camera. De Dome camera kan een IP camera zijn en gebruik maken van het moderne Internet Protocol. Maar de dome camera kan ook een ouderwetse analoge dome zijn met lage beeldkwaliteit.

De benaming: Dome camera

De benaming dome camera komt oorspronkelijk van een beveiligingscamera die in een glazen "dome" ingebouwd zat. Deze camera werd voorzien van een glazen dome om de kwetsbare elektrische pan- en tiltsysteem (PTZ) te beschermen tegen vuil, stof en/of vocht.

Nu is de naam "dome camera" slechts nog een verzamelnaam voor alle beveiligingscamera's die gemonteerd zijn in een ronde behuizing.

Voordelen van een Dome camera?

- De behuizing beschermd te hardware tegen vuil, stof en vocht.
- Leverbaar in verschillende resoluties
- Leverbaar in meerdere kleuren
- Leverbaar in meerdere maten
- Eenvoudig te monteren
- Geschikt binnen en buiten gebruik

Een groot voordeel van een dome camera: mensen voelen zich minder bespied, terwijl met de camera de ruimte toch volledig in de gaten is te houden.

Kijkhoek van een dome camera

De hoek van de dome camera bepaalt hoeveel er in beeld komt. Een dome met een grote kijkhoek zorgt voor overzicht maar tegelijkertijd zorgt de grote hoek ervoor dat je minder minder detail ziet.
Omgekeerd werkt dit ook, een kleinere kijkhoek geeft een meer gedetailleerd beeld, maar heeft als nadeel dat er minder overzicht is.

Wat zijn zoal de toepassingen van een Dome-camera?

Dome camera’s worden in alle kleuren en maten geleverd. De camera's kunnen daardoor in bijna iedere situatie wel gebruikt worden, zowel voor prive als zakelijk gebruik.

Dome camerabeelden opslaan

De beveiligingsbeelden van je Dome camera kunnen op meerdere manieren worden opgeslagen.
Sommige Dome camera's worden geleverd met een ingebouwd geheugen of een sd geheugenkaart. Hierop kunnen de beelden worden bewaard. Nadeel is dat de kaart gemakkelijk gestolen kan worden en er beperkt geheugen beschikbaar is waardoor je slechts enkele uren terug kan zien.

Het is ook mogelijk de beelden je van Ip camera op te slaan op een DVR of NVR recorder. Een recorder is voorzien van een losse hardeschijf waardoor je zelf de opslag ruimte kunt bepalen. Op een recorder kunnen meerdere camera's worden aangesloten, afhankelijk van het aantal beschikbare kanalen.

Door de Dome technologie is het zelfs mogelijk je Dome camera direct aan te sluiten op de cloud. Hierdoor heb je geen recorder, aardeschijf, beeldscherm en andere hardware meer nodig om de beveiligingsbeelden op te nemen en terug te kijken.