Leer hier welke Ip camera jij moet kopen

Er zijn honderden, misschien wel duizenden verschillende ip camera's. leverbaar bij minstens net zoveel verschillende aanbieders van ip camera's.
Lees voordat je de verkeerde ip camera koopt eerst de onderstaande tips door.

Terug naar overicht.

Wat is een IP camera eigenlijk?

IP camera’s zijn maken gebruik IP (het Internet Protocol). De camerabeelden kunnen worden verzonden over een bekabelde verbinding (UTP kabel) of door middel van een draadloze internet verbinding (WIFI). De Ip camera staat ookwel bekend als netwerkcamera of IP cam.

Wat is er nu zo bijzonder aan een IP-camera?

De IP techniek maakt het mogelijk om beveiligingsbeelden met een hogere beeld kwaliteit te versturen t.o.v een analoge camera.
Door de snelle verbinding en hoge kwaliteit is het kunt u de camerabeelden overal ter wereld live meekijken en gebeurtenissen uitvergroten.

Wat zijn de voordelen van een IP camera?

- Hoge kwaliteit
- Snelle verbinding
- Gemakkelijk te verbinden
- Voor binnen en buiten
- Verkrijgbaar in alle maten en kleuren
- Live meekijken
- Opnemen in de cloud
- Opnemen op een NVR recorder

Wat zijn zoal de toepassingen van een IP-camera?

IP camera’s worden in alle kleuren en maten geleverd. De camera's kunnen daardoor in bijna iedere situatie wel gebruikt worden, zowel voor prive als zakelijk gebruik.

Ip camerabeelden opslaan

De beveiligingsbeelden van je IP camera kunnen op meerdere manieren worden opgeslagen.
Sommige Ip camera's worden geleverd met een ingebouwd geheugen of een sd geheugenkaart. Hierop kunnen de beelden worden bewaard. Nadeel is dat de kaart gemakkelijk gestolen kan worden en er beperkt geheugen beschikbaar is waardoor je slechts enkele uren terug kan zien.

Het is ook mogelijk de beelden je van Ip camera op te slaan op een NVR recorder. Een NVR recorder is voorzien van een losse hardeschijf waardoor je zelf de opslag ruimte kunt bepalen. Op een NVR kunnen meerdere camera's worden aangesloten, afhankelijk van het aantal beschikbare kanalen.

Door de IP technologie is het zelfs mogelijk je Ip camera direct aan te sluiten op de cloud. Hierdoor heb je geen recorder, aardeschijf, beeldscherm en andere hardware meer nodig om de beveiligingsbeelden op te nemen en terug te kijken.