Welke spy camera kies jij?

Je wilt je eigendommen bewaken met een camera die niet mag opvallen, of je hebt het vermoeden dat er iemand van je steelt. Een normale camera valt teveel op en je kiest daarom voor een zogenaamde "Spy cam", hier lees je over de verschillende modellen spy cams.

Terug naar overicht.

Welk soort spy camera?

Er worden tegenwoordig spy camera's gemaakt in alle vormen en maten. Je kunt het zo gek niet bedenken. Er worden spy cams gemaakt in tientallen verschillende modellen pennen, sleutelhangers, usb sticks, horloges en zelfs in autosleutels.

Overzicht spy cam modellen:
- Pennen
- Brillen
- Sleutelhanger
- Planten
- Wekkers
- 12v adapters
- Horloges
- Knopen
- USB Sticks

Bedrijfsmatige toepassing van Spy cam

Spy cams kunnen worden toegepast in veel uiteenlopende situaties. In het bedrijfsleven kunnen spy cams worden gebruikt voor de volgende situaties.

- Aantonen van diefstal
- Aantonen van verduistering
- Aantonen van fraude

Zorg ervoor dat u zichzelf juridisch laat informeren over het gebruik van een spy cam voordat u deze in gebruikt neemt.

Voordelen van een spy camera?

- Klein formaat
- Valt niet op
- Eenvoudig te verstoppen
- brede kijkhoek

Een groot voordeel van een spy camera: mensen voelen zich minder bespied, terwijl met de camera de ruimte toch volledig in de gaten is te houden.

Kijkhoek van een spy camera

De hoek van de spy camera bepaalt hoeveel er in beeld komt. Een spy met een grote kijkhoek zorgt voor overzicht maar tegelijkertijd zorgt de grote hoek ervoor dat je minder minder detail ziet.
Omgekeerd werkt dit ook, een kleinere kijkhoek geeft een meer gedetailleerd beeld, maar heeft als nadeel dat er minder overzicht is.

Wat zijn zoal de toepassingen van een spy-camera?

spy camera’s worden in alle kleuren en maten en vormen geleverd. De camera's kunnen daardoor in bijna iedere situatie wel gebruikt worden, zowel voor prive als zakelijk gebruik.

spy camerabeelden opslaan

De beveiligingsbeelden van je spy camera kunnen op meerdere manieren worden opgeslagen.
Sommige spy camera's worden geleverd met een ingebouwd geheugen of een sd geheugenkaart. Hierop kunnen de beelden worden bewaard. Nadeel is dat de kaart gemakkelijk gestolen kan worden en er beperkt geheugen beschikbaar is waardoor je slechts enkele uren terug kan zien.

Het is ook mogelijk de beelden je van Ip camera op te slaan op een DVR of NVR recorder. Een recorder is voorzien van een losse hardeschijf waardoor je zelf de opslag ruimte kunt bepalen. Op een recorder kunnen meerdere camera's worden aangesloten, afhankelijk van het aantal beschikbare kanalen.

Door de spy technologie is het zelfs mogelijk je spy camera direct aan te sluiten op de cloud. Hierdoor heb je geen recorder, aardeschijf, beeldscherm en andere hardware meer nodig om de beveiligingsbeelden op te nemen en terug te kijken.