Innovatieve startup slaat camerabeelden duurzaam op in de cloud

De Nederlandse startup CameraCloud.eu heeft unieke cloud recording software ontwikkeld waarmee beelden van alle merken en typen beveiligingscamera’s worden opgeslagen op energiezuinige servers.

Uniek is dat de software van Cameracloud.eu eenvoudig is aan te sluiten op alle merken en typen camera’s én recorders. Hierdoor wordt de cloud opslag markt voor bewakingsbeelden wagenwijd opengezet.

Voordelen cloud opslag camerabeelden

Cameracloud bewaart alle beelden 100% CO2 neutraal in het meest energie-efficiënte datacenter van Nederland. Dit datacenter is aangesloten bij GreenIT, een initiatief voor de reductie van CO2 in de IT. Door de mogelijkheid IP camera’s te verbinden met het datacenter zonder tussenkomst van een recorder op locatie, vermijd je een energievreter die 24/7 aanstaat. Naast de energiebesparing biedt CameraCloud ook voordelen op het gebied van brand en diefstal. Steeds vaker zien we dat bij een inbraak of overval de daders opzoek gaan naar de recorder om de beveiligingsbeelden te kunnen vernietigen. Eigenaar Rob Pilkes: “Uit enkele tests blijkt dat beveiligingsbeelden tot 3 seconden voor vernieling bewaard blijven. Het Cameracloud systeem werkt dus ook perfect bij diefstal, vandalisme, fraude en brandstichting, waarbij de recorder vaak een zwakke schakel is.”

Datacenter

Het data center beschikt daarom over 24/7 on-site bewaking, het gehele jaar door. Biometrische identificatie en HD camerabewaking waarborgen dat de server veilig staat. De brandveiligheid wordt gegarandeerd door een VESDA detectie systeem in combinatie met een Argonite blussysteem.

Het datacentrum is tevens voorzien van ISO 9001, ISO27001 en ISO 14001 certificaten. Daarmee zijn kwaliteitsmanagement, beveiliging en milieumanagement, optimaal gewaarborgd. Alle racks in het datacentrum zijn voorzien van redundante netwerkpoorten. Een Uninterruptible Power Supply (UPS) en twee SDMO NSA dieselgeneratoren zorgen ervoor dat zelfs bij stroomuitval het datacentrum volledig operationeel blijft.

Kosten

Doordat CameraCloud werkt zonder fysieke recorder kun je een IP camerasysteem opzetten met een lage investering en meenemen naar welke locatie dan ook. Ideaal voor bijvoorbeeld een evenement, popup-store of startende ondernemer. Je betaalt de opslag maandelijks per camera en zit niet aan lange contracten vast. CameraCloud is namelijk maandelijks opzegbaar! Op dit moment biedt CameraCloud 3 dagen gratis opname aan voor early adopters.

Partnerprogramma

Bedrijven werkzaam in de beveiligingsbranche kunnen zich als partner aansluiten bij CameraCloud. Zij ontvangen een levenslange fee over elke aangesloten camera. Aanmelden kan via de volgende link: https://www.cameracloud.eu/partner.

Toekomst

Over de toekomst is eigenaar Rob Pilkes duidelijk: “Wij willen onze diensten uitbreiden met een live stream en de diensten samen met internationale partners verder in Europa uitrollen”.

X

Probeer cameracloud
nu 3 dagen gratis

Aanmelden als:

PrivacyCameraCloud zal de gegevens die je invoert nooit zonder jouw toestemming beschikbaar stellen aan anderen.